Alkoholfogyasztás2015.01.14. 12:06, Kósáné K.Mária
ALKOHOLFOGYASZTÁS
Lásd még AGY, BÉL, IDEG, LÉLEK, MÁJ, MÉRGEZÉS, MIRIGYRENDSZER, VESE címszó alatt is.
Az alkoholfogyasztás általában nem megvetendő cselekmény. Az alkohol serkenti az emésztést, ezért étkezés előtt, alatt, után is fogyaszthatók. Sokszor szerepel roboráló, erősítő italként, főleg a fekete és a barna sörök. A vörösbornak vérképző tulajdonságát is emleítik. Savképző, főleg kevés gyomorsavképzés esetén. A Tokaji-aszu kockák, mint gyógyáru, régen a patikákban kaphatók voltak. Sok nyomelemet tartalmaz. Az alkohol, a zsíros szövetekre, az idegekre, a velőre hatnak. Gyógytermékekkel együtt alkalmazva, a hatóanyagokat ezen területre irányítják, így gyorsabban fejtik ki hatásukat. Az alkohol a gyógyászatban főleg a fertőtlenítés, külső kezelések alkalmával, valamint, mint oldószer szerepel. Különböző vegyületek, keverékek alkotórésze.
|