Aki keres az talál, aki zörget, annak ajtót nyitnak
Aki keres az talál, aki zörget, annak ajtót nyitnak

Kövess a facebookon is  KATTINTS  IDE

 

Tanácsadás megrendelése e-mailről e-mailre (írásban), valamint felkérés, megrendelés e-mailen keresztül IDE KATTINTVA

 

 

 
Menü
 
Szolgálat
 
Felhívás
 
Előadásaim témái
 
Saját cikkek, tanulmányok
 
Saját irodalom, filozófia
 
Gyógynövény cikkeim
 
Egyéb cikkek
 
Táblázatok
 
Az immunrendszer erősítése és gyógyítása

 

Az immunrendszer erősítése és gyógyítása

 

Egy előző cikkben elég részletesen foglalkoztam az immunrendszer ismertetésével (Lsd: Az immunrendszer).

A fajlagos immunerősítő módszerekről, tehát oltásokról, itt most nem beszélünk.

Az emberi szervezetben, az immunrendszerhez tartoznak, a szervezet számára idegen kórokozók megállításában résztvevő szerveink, és a védekezést elősegítő szerveink, illetve szervrendszereink is.

Ezek a száj és abban elhelyezkedő mandulák, a garat, az orr és az orrmandulák, valamint a hólyag és húgycső nyálkahártyája, valamint nőknél a hüvely nyálkahártyája.

A végbélnek is van ilyen jellegű funkciója, Ott az Escherichia coli, a vastagbelünkben nagy számban található és velünk szimbiózisban, vagyis egymásrautaltságban élő baktérium áll sorfalat, a külvilág betolakodóival szemben.

Ezek a testüregek közvetlen kapcsolatot tartanak fenn a külvilággal, s védekezési képességüket úgy alakították ki, hogy a kémhatásuk által vagy magukban a szervekben is vannak ilyen tulajdonságaik. A kémhatásuk által (savas, semleges, lúgos) úgy segítik a szervezetet, hogy területükön olyan baktériumok, sőt vírusok és gombák is megélhessenek, amik a külvilágban található egyéb, az emberi szervezetbe kerülően már fertőzéseket létrehozó, tehát „idegen” kórokozókat, elfoghassák, fejlődésüket gátolhassák, vagy elpusztíthassák.

Egyes szervek azonban önmagukban is képesek immunreakciókat elindítani, például a torok és az orrmandulák. Tehát hisztamin felszabadítására alkalmas sejtekkel rendelkeznek, ami után a falósejtek ezen területeken megjelennek és munkába állnak a betolakodott kórokozóval szemben.

Immunrendszerünk legnagyobb része azonban a bélrendszerben és környékén, vagyis a lágy hasfalban található. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a teljes emésztőrendszer, a szájtól a végbélig, egyben az első méregtelenítő szűrőszervünk is, a táplálkozásunk folytán bevitt anyagokkal kapcsolatosan, sőt minden egyéb a szervezetbe bármely úton bekerült anyagok is a máj, az epe segítségével kerülnek kiürülésre, akkor ezen terület óvására és karbantartására nem is kellene külön felhívni az emberek figyelmét... De sajnos kell!

Az immunrendszer gyengülése, esetleges megbetegedése, és a szervezet mérgekkel, vagyis az emberi szövetekre ártalmas anyagokkal való telítettsége között ugyanis, teljes a ráutaltsági és párhuzamossági egyenlőség.

A táplálékokkal bevitt méreganyagok állandó semlegesítése és kivonása elsődlegesen a bélrendszeren keresztül a máj és a vese feladata, de ha ezt a rendszert folyamatosan túlterheljük, akkor a szervezet ugyanezen időszakban nem képes, vagy csak csökkentetten képes ellátni az immunrendszeri teendőit. A másik nagyon fontos dolog ezzel kapcsolatban, hogy a túlzott méregtelenítési feladatok végrehajtásának hatására, a bélrendszer degenerálódik, vagyis megbetegszik, szerkezetileg sérül, így szűrőfeladatát már ezentúl nem képes ellátni, ezért a további szűrőrendszerek veszik át a méregtelenítés feladatát, mégpedig olyan mértékben, mely már nekik nem teljes feladatuk. Például a vese feladata a víz és a mikroelemek szűrése, és nem a fehérje és cukor óriásmolekulák kiszűrése, vagy a szervezetből való eltávolítása, ami ugye a bélrendszer feladata lenne, így a veseszövetek is megbetegszenek...

Esetünkben, most, csak az immunrendszer erősítésével és serkentésével kapcsolatban, a táplálkozással is megoldható lehetőségekre térek ki, majd szólok a „serkentés” helyes értelmezéséről, és annak megfelelő alkalmazásáról.

Nem térek ki arra, hogy a táplálkozásnak mennyi rendszere ismert manapság (pl. mikrobiotika, bio-szisztéma, vércsop.szerinti, stb.), valamint arra sem, hogy mennyire fertőzött, vagy mérgezett a táplálék, ami rendelkezésünkre áll. Erre vonatkozóan mindenkinek csak azt ajánlhatom, hogy ha lehetséges a lehető legkisebb méreganyagot vigye be a szervezetébe, még akkor is, ha ezzel némileg „egészségtelenebbül”, vagy változatosság nélkül táplálkozna. Ilyenkor a hiányzó mikró és vitaminforrások feltöltéséről egyéb mesterséges úton gondoskodhatunk (tabletták, vitaminok, készítmények formájában). Az általunk fűszerként ismert porok, vagy szárítmányok, gyógynövények, segítségünkre lehetnek a mikroelemek feltöltésében is, ezek egyben az immunrendszerre is erősítőek. (Részletes ajánlataik megtalálhatók a HunHír-Gyógyír előző cikkeiben.)

A táplálkozásunk során magunkhoz vett élelmiszereknél, ajánlott a hazai fajtákat, és helyben termőket előtérbe helyezni, és itt nemcsak a nemzetgazdasági szempontokat vettem figyelembe, hanem a több évszázados helyben maradás miatt, az emésztőrendszerünk úgy alakult ki, hogy bizonyos külföldi zöldség és gyümölcsfajták szinte emészthetetlenek a magyarok számára. Ezen élelmiszerek fogyasztásával azonban még több munkát rónánk a szervezetünkre, amikor pedig, pont mentesíteni szeretnénk a bélrendszert, és erősíteni az immunrendszert és a szervezetet.

Betegség és immunerősítés idején tartózkodjunk a túlzottan nehezen emészthető élelmek, húsok, nehezen emészthető gyümölcsök fogyasztásától. Nem árt, fél-, vagy teljes böjtöt tartani, 1-3 napig. Közérzet rosszabbodás, vagy erős fejfájás, orrfájás, fülfájás, vagy oldalszúrás esetén a teljes böjtöt azonnal meg kell szüntetni. Ajánlott a kávé és a cigaretta fogyasztásának csökkentése, vagy teljes elhagyása, valamint a teljes nyugalmi, tehát fekvő, vagy ülő életmódmód. A 3. nap után a teljes böjtöt mindenképp szüntessük be, és fokozatosan terheljük a szervezetet, mint mozgásban, mint táplálékvétellel. A teljes böjt 4. napjától ugyanis a vér már tisztult állapotban van, viszont a szövetállományokból nagy mértékben el kezd kiáramolni az abban eddig kötött állapotban elhelyezkedő méreganyag, s ezek pontos meghatározása nélkül (laboratóriumi lelet), akár sokkos állapotba is kerülhet a szervezet.

A félböjt, tulajdonképp a táplálékböjt. Ilyen módon napi teendőinket ellátjuk, de mégis a bevitt táplálékok is erősítik és segítik a szervezetünket. Táplálékböjtöt, vagyis immunerősítő táplálékokra való átállást, bármelyik hét, három egymás utáni napjában végezhetünk, míg a fennmaradó napokban a számunkra szokásos étrendet követhetjük.

Olvasgatva a többi immunrendszererősítésről szóló könyveket és honlapokat, arra a megállapításra kellett rájöjjek, hogy többségük csak a vitaminok és nyomelemek hatásait hangsúlyozza ki, - pedig egy élelem ezen kívül, gyógyhatásában, beletartozik a flavonokba, a telítetlen zsírsavakba (pl. lecitin), antioxidánsokba, glutaminokba, vagy egyéb speciálisan is a szervezetet és az immunrendszert erősítő egyéb osztályozásokba is, - s ezek figyelembevétele nélkül nem egyértelműen állítható például, hogy csak, és csakis egyedül a vitamin és nyomelemtartama lenne, maga, az immunerősítő hatás. Sőt, mindenkit óvnék attól, hogy úgy gondolja, hogy a vitaminok és nyomelemek csak tablettában való bevétele megoldja majd számukra az állandó ellenálló képességet. Igen, kellenek ezek is, de ettől függetlenül, minden zöldség és gyümölcs, természetes formában fogyasztott hús, számunkra olyan egyéb anyagokat nyújt, aminek összetettségét fel sem foghatjuk. S bár mindenre rámondhatjuk, hogy már nincs benne semmi, ami értékes számunkra, (pl. vitamin a primőrökben, vagy a túlpárolt spenót, vagy bármilyen agyon főzött, vagy nyers, zöldszínű vad-, vagy kerti növény) mégis alig várjuk, hogy szervezetünkbe juttassuk, szín vagy ízanyagai miatt, mert mégis van bennük valami, amit a tabletták nem nyújtanak számunkra.

Fentiek alapján talán érthető, hogy a táplálkozás, s ezzel összefüggően az emésztés, és a tápanyag kiválasztása, illetve annak felszívódása, nagy hatást gyakorol az immunrendszerünkre.

Ismerkedjünk meg pár, az immunrendszerre segítőleg ható élelmiszerrel, és azzal, hogy melyik az a mérvadó hatása, ami alapján eléri ezt.

Az immunerősítő fűszerek, csak felsorolás szerűen:

Bazsalikom, borsikafű, fekete bors, gyömbér, kurkuma, kakukkfű, fahéj, fokhagyma, tárkony, vörös és egyéb hagymák, snidling, lestyán, szegfűszeg. (Hatásaikról részletesen előző cikkeinkben olvashat.)

 

Zöldségek:

Brokkoli - C-, B3- és B5-vitaminok, kalcium, magnézium, foszfor, béta-karotin, folsav - Rákmegelôzô, antioxidáns, tisztító hatású, kiváló rostforrás, antibiotikus hatású, vírusölô, serkenti a májmûködést.

Az egyik leggazdagabb magnéziumforrás, sok klorofillt és rostot tartalmaz, fokozza a bélműködést.

Burgonya - A burgonya a legkiválóbb káliumforrás, de bővelkedik kalciumban, magnéziumban és foszfátokban is. Gazdag B- és C-vitaminban, melyek segítik a méregtelenítést

Cékla

C-vitamin, kalcium, magnézium, vas, foszfor, kálium, mangán, folsav, jód található meg benne. Tisztító hatású, akadályozza a vesekô kialakulását, vérképzô, méregteleníti a májat és az epehólyagot. A cékla szintén kiváló méregtelenítő, magas ásványianyag-tartalmának köszönhetően erősíti a szöveteket, serkenti a vérképzést, aktiválja az ellenálló erőket.

Csalán

Flavon, klorofill, vitaminok, nyomelemek találhatók benne.

Levesként habarva, vagy hamis „spenótfőzelék formájában” fogyasztható - természetes vas és káliumforrás, hamuja vagy szárított növényi pora biomeszet és egyéb mikroelemeket tartalmaz.

Hagymák

Fokhagyma, vöröshagyma, medvehagyma, lilahagyma, snidling, póréhagyma, stb.

Vitaminokban, nyomelemekben, falvonokban és speciális anyagokban bővelkednek.

A fokhagyma kiváló méregtelenítő, ki tudja választani a testből a méreganyagokat.

Káposzta - C-, E-, K-vitamin, kalcium, magnézium, kálium, foszfor, béta-karotin, folsav, jód tallható meg benne. Nyersen fogyasztva méregteleníti a gyomrot és a vastagbél felsô szakaszát, segíti az emésztést, erôsíti az immunrendszert, vírusölô, baktériumölô, rákmegelôzô, antioxidáns. A káposzta, és a karfiol magas rosttartalmuknál fogva erélyes béltisztítók, semlegesítik a méreganyagokat.

Paradicsom - C-vitamin, kalcium, magnézium, foszfor, béta-karotin, folsav - Hidratáló, antiszeptikus, lúgos kémhatású. Gyógyítja a májgyulladást. Likopintartalma miatt hatékony rákmegelôzô

Sárgarépa - Kalcium, magnézium, kálium, foszfor, béta-karotin, folsav, jód - Kiváló méregtelenítôje a májnak és az emésztôrendszernek, segíti a vese mûködését, vírusölô, baktériumölô hatású.

A sárgarépában tetemes mennyiségű béta-karotin és szelén fordul elő.

 

Gyümölcsök:

Dió - a dióban található polifenolok egyes tagjai antimutagén és antioxidáns aktivitással bírnak. A Dió termése zsírosolaj tartalmú – linol és linolén, izolinolén és telítetlen zsírsavból áll (omega3). Juglont, A, B1, B2, B5, B6, B7 (H-vit.), C- E-vitamint tartalmaz. Minden dióbél, eltérő arányokban, de tartalmaz kalciumot, káliumot, vasat, magnéziumot, foszfort, rezet, cinket, nátriumot, mangánt is.

Értékes növényi fehérjeforrás.

Alma - Kálium, C-vitamin, kalcium, magnézium, foszfor, béta-karotin, pektin - Elôsegíti a véralvadást, tonizáló (felszívódást elősegítő), hashajtó, újra működésre serkenti hozza a gyomor hasznos baktériumait, csökkenti a koleszterinszintet, megszabadítja a szervezetet a toxinoktól (méreganyagoktól).

Magas rost- és glukonsavtartalma miatt kiváló méregtelenítő. A benne található pektin megakadályozza, hogy a fehérjék a bélben rothadni kezdjenek, megköti a vastagbélben a nehézfémeket, kiválasztja az ételek adalékanyagait.

Áfonya – Vitaminokban, flavonokban gazdag.

Antioxidánst tartalmaz, melyek kiváltják a belek összehúzódását, csökkentik a bélsár szervezetben eltöltött idejét, csökkentik a mérgek visszaszívódásának lehetőségét.

Szeder - A-, C-, K-vitamin, béta-karotin, folsav - Vírusölô, baktériumölô, rákmegelôzô.

Szilva és aszalt szilva – Jelentős vitamin és falovontartalmú gyümölcs.

Antioxidánst tartalmaz, melyek kiváltják a belek összehúzódását, csökkentik a bélsár szervezetben eltöltött idejét, csökkentik a mérgek visszaszívódásának lehetőségét.

Avokadó - Az avokádó antioxidánsa egyesül a zsírban oldható mérgekkel, alkohollal, és vízben oldhatóvá teszi azokat, majd segíti kiürülésüket a szervezetből.

Ne felejtsük el, hogy hazánkban nem ôshonos fajta.

Kivi - C-vitamin, magnézium, foszfor, kálium - Lebontja a felesleges nátriumot, elôsegíti az emésztést.

A kivi sok C-vitamint tartalmaz, amely segít abban, hogy a szervezet felépítse a glutation nevű anyagot, amely méregtelenít – de ez a tulajdonsága bármely C-vitamint tartalmazó élelmiszernek is meg van.

Ne felejtsük el, hogy hazánkban nem ôshonos fajta.

Narancs - C-vitamin, kalcium, kálium, béta-karotin, folsav - Tisztító, belsôleg antiszeptikus (fertőtlenítő) hatású, erôsíti a gyomormozgást.

Ne felejtsük el, hogy hazánkban nem ôshonos fajta.

Banán - B6-, C-, K-vitamin, kálium, triptofán (aminosav), béta-karotin - Alvássegítô, idegnyugtató, gombaölô, természetes antibiotikum, gyógyítja a gyomor és bélfekélyt, csökkenti a koleszterinszintet, segít eltávolítani a toxikus (mérgező) fémeket a szervezetbôl.

Ne felejtsük el, hogy hazánkban nem ôshonos fajta.

Állandó rossz közérzet és étvágytalanság esetén, a kúra alatt kerüljük a citrusféléket és a nagyon savanyú növényeket (ribizli, spenót. sóska), mert azok kimarhatják a gyomornyálkahártyát.

 

Az immunrendszererősítés és serkentés lehetőségei

Segítő aktivitás= immunstimuláció

Immunstimulálás, vagyis az immunrendszer serkentése, vagyis az ellenállóképesség fokozása az embert ért fertőző hatások minél előbbi kiküszöbölésére.

Immunrendszert támogatók, mint kórokozók elleni gyógynövények:

Bazsalikom és borsikafű (baktériumölő, fertőtlenítő), bíborkasvirág (Echinacea) (baktériumölő, vírusölő, fertőtlenítő és erősen hűtő hatású), borókabogyó (rombolja és pusztítja, még az ellenálló baktériumokat is), fekete és fehér üröm (fertőtlenítő, gomba és baktériumölő, gátolja a kórokozók szaporodását), gyömbér (baktérium és vírusra ható), hibiszkusz (fertőtlenítő, akadályozza a vírusok és baktériumok szaporodását) kurkuma (baktériumölő), kamilla (gombaölő és fertőtlenítő), kakukkfű (fertőtlenítő, baktérium és gombaölő, féregűző), útifű (baktérium szaporodását gátló tulajdonsággal bír, és fertőtlenítő hatású, gyulladáscsökkentő, szövetregeneráló hatású), cickafark (fertőtlenítő, baktériumölő tulajdonság, flavon és keserűanyag), fokhagyma (erős méreg meg-és lekötő hatás is, valamint mint vöröshagyma..) és vöröshagyma (baktérium, vírus és gombaölők, protozon és féregpusztító), orbáncfű (vírus és kórokozó elleni hatás), körömvirág (fertőtlenítő, baktérium- és gombaölő tulajdonsággal bír, flavon, nyálka, íz és hatóanyag tartalom), aranypecsét, aranygyökér (fertőtlenítő, baktérium, csíra- és gombaölő, erős keserűanyagtartam, bitter tonik, flavon és színanyag, egyéb spec. hatóanyagok), ginzeng (gyengébb fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású), jázmin és hibiszkusz (baktérium és vírusra ható, rájuk felszámoló hatású), vörös here, fehér here (antibakteriális, flavon, antioxidáns, vitamin és nyomelemek), sóskaborbolya (Berberin) (féreg-, baktérium-, és amőbaölő)

Kifejezetten az immunrendszert mozgósító, tehát stimuláló, immunrendszer tevékenységét felerősítő gyógynövények:

Aranyvessző: immun-mozgósító, flavontartalma jelentős.

Fekete és fehérüröm – falósejtek tevékenységét és szaporodását segítik elő (az idegen sejteket és a megsérült sejteket számolják fel)

Kamilla: immunerősítő – fokozó, falvontartalma jelentős.

Cickafark: falósejt működését elősegítő

Csalán: hisztamint és hisztamin kiáramlást fokozó anyagot is tartalmaz, valamint flavon, vitamin és nyomelemek találhatók benne – immun-mozgosító

Kakukkfű: illóolajtartama bőrvörösítő és izgató hatást fejt a sejtfalakra, így hisztaminfelszabadító hatást gyakorol, ezenkívűl féreg, baktérium és gombaölő tulajdonságokkal bír, és szín, aroma és flavontartama is jelentős.

Jázmin: mozgósítja a falósejteket.

 

Az immunrendszer gyógyítása

Már több alkalommal hangsúlyoztam, hogy amikor immunerősítésről beszélünk, úgy általában, és hallunk erről a témáról és használjuk ezeket a szereket, akkor feltételezzük, hogy a mi immunrendszerünk egészséges. Azonban a jelenlegi emberek legalább 70%-a immunbeteg, csak nem mindenki tud róla. Majdnem az összes reumatikus és szövet és ideg megbetegedés, egyes sorvadások, vagy meddőségek, egyes bélbetegségek és rák megbetegedések, nem önállóan lévő megbetegedések, hanem az immunredszer megbetegedésének egy további megbetegedési rendszere. Ennek nagyon egyszerűen utána lehet nézni, csak vérvizsgálatot kell kérnünk rá (IgG, IgA, IgM, stb.).

Ezért nagyon fontos, hogy meghatározott betegségünkre, vagy náthánkra, mindig a megfelelő szert alkalmazzuk, még akkor is, ha immunbetegségünkről nem tudunk, nehogy pont az ellenkezőjét váltsuk ki, és gyógyulás helyett a szervezet saját további felemésztésében vegyünk részt. Immunrendszerünk megbetegedésére is találunk megfelelő gyógynövényeket, hisz a természet mindent megad nekünk, amire szükségünk van.

Autoimmun betegeknek, vagy akik feltételezik magukról, hogy azok, ajánlott úgy kiválogatni az általam ajánlott gyógynövények közül a megfelelőt, hogy semmiképp ne fokozzák (erősítsék) az immunfolyamatokat, de mégis védettséget élvezhessenek a fertőzések idején. Tehát számukra az első csoportból azok a gyógynövények lesznek jók, amik nem találhatók meg a második csoportban, de megtalálhatók az alant felsorolásban, vagy csak egyedül az elsőben találhatók meg.

Felsorolok, pár, kifejezetten a megbetegedett immunrendszert gyógyító gyógynövényt, melyek így, egyben, a gyógyulás folyamataként immunrendszer támogató hatással is bírnak, de maguk kifejezett immunstimuláns hatással nem rendelkeznek, hanem egyéb tulajdonságaik kevert formában erősítik az immunrendszert. Általában kórokozók elleni hatással és immunrendszert gyógyító hatással rendelkező gyógynövények, valamint az őssejt rendszerre ható tápláló, vagy őssejttevékenységet előidéző és szövetépítő gyógynövények:

Bazsalikom, édesgyökér, gyömbér, kurkuma, fahéj, fokhagyma, vörös- és egyéb hagymák, fagyöngy, orbáncfű, festőbuzér, ginzeng, vörös here-fehér here, máriatövis, kálmosgyökér, orvosi ziliz, vadkender-gyökér, valamint a parlagfű.

Természetesen még nagyon sok gyógynövény létezik, amelyek belerakhatók bármelyik besorolásba, és Magyarországon is beszerezhetők, de egyelőre az én kutakodásaim alapján, a pontos hatásmechanizmus megállapítására vonatkozóan, jelenleg csak ennyit tudok nyújtani. A legutolsó besorolásba egy olyan gyógynövényt sem soroltam fel, melyiknek még nem bizonyított a csak immun-gyógyító hatása, vagy erre vonatkozóan, még kérdőjeles lenne a hatásmechanizmusa.

 

 

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2015.02.06. 09:41
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kósáné K. Mária Blogja
 
Betegségekre gyógynövény és egyéb ajánlatok
 

Copyright ˆˆ Kósáné K. Mária

A weboldal, illetve annak tartalma, vagy bármely részlete szerzői jogvédelem alá esik, mivel ezen honlapomon csak saját szellemi termékeim vannak jelen. Tilos a létrehozott weboldal tartalmának egészét vagy részeit interneten vagy saját írásban felhasználni, reprodukálni, átruházni, terjeszteni, átdolgozni (kivéve, ha az olvasottak alapján szerkezetileg és szavakban teljesen más formát alkot), vagy interneten vagy saját írásként feltüntetve tárolni  előzetes engedély nélkül. Saját, személyes használatra a szabad felhasználás körében - Felhasználó - ezen oldalak tartalmát, vagy kivonatait számítógépén tárolhatja a szerzői név és átviteli link pontos másolásával ( a mindenkori beazonosíthatóság miatt), valamint a következők szerint:

" Magáncélú másolat: Természetes személyek magáncélra a védett művekről másolatot készíthetnek akkor, ha ez nem szolgál jövedelemszerzést, kivéve az építészeti műveket, műszaki létesítményeket, szoftvereket és adatbázisokat, valamint a nyilvános előadások kép- és hangfelvételeinek készítését. A magáncélú másolat készítése a szabad felhasználás egyik speciális esete."

http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerz%C5%91i_jog
 

Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~