Aki keres az talál, aki zörget, annak ajtót nyitnak
Aki keres az talál, aki zörget, annak ajtót nyitnak

Kövess a facebookon is  KATTINTS  IDE

 

Tanácsadás megrendelése e-mailről e-mailre (írásban), valamint felkérés, megrendelés e-mailen keresztül IDE KATTINTVA

 

 

 
Menü
 
Szolgálat
 
Felhívás
 
Előadásaim témái
 
Saját cikkek, tanulmányok
 
Saját irodalom, filozófia
 
Gyógynövény cikkeim
 
Egyéb cikkek
 
Táblázatok
 
Magamról és a honlap céljáról

 

"Az orvos aki meggyógyított, de nem tanított, nem tett semmit."

Hippokratész

 

 

Kósáné K. Mária vagyok.

 

Szakmám szerint gyógynövénygyógyász vagyok és ehhez gyógynövény szakvizsgával rendelkezem 1986. óta, a gyógyszerészi asszisztensi vizsgáimon belül elvégezve azt.

Gyakorlatilag, azóta foglalkozom minden területével a nép-, és természetes gyógyászatnak.

Hosszú életúttal, sokfelé ágazó ismerettel, és személyes tapasztalattal is rendelkezem.

 

Életem során eddig 138 gyógynövényt választottam ki megfigyelésre és kifejtésre a következő szempontok szerint:

 

Jelenleg Magyarországon a természetben fellelhető gyógynövény legyen.

Magyarországon fel nem lelhető, de az emberi szervezetre fontos hatóanyaggal rendelkező és megvásárolható gyógynövény legyen.

A gyógynövény hatásainak ismerete alapján képes legyen bizonyos megbetegedések felszámolására orvosi beavatkozás vagy gyógyszer nem léte esetén is.

Esetleges védőoltásokhoz nem jutás esetére is legyenek bizalomkeltő gyógynövényismeretek az embereket megtámadó veszélyes betegségek fellángolásakor.

A mások általi gyógynövényajánlások teljes körű feltérképezése hatóanyag és hatástan szerint, ezen ajánlások mérlegelése után azok esetleges tévedéseire való figyelemfelkeltés.

A gyógynövényekben fellelhető kémia anyagok egyedüli alkalmazása és a teljes gyógynövény alkalmazása közötti különbségek feltárása.

A gyógyszerek hatásainak, mellékhatásainak és a teljes gyógynövények alkalmazhatóságának összevetése, figyelemmel egymást gátló, fokozó, semlegesítő lehetőségükre, vagy együtt alkalmazva őket, azok kémiai megváltozhatóságaikra.

A gyógynövények alkalmazhatósága enzimhiányok vagy allergén tünetek esetén, illetve magának a gyógynövényhasználatnak vannak-e ilyen jellegű tilalmi ajánlásai.

A gyógynövények folyamatos követése orvos biológiai szakdolgozatok, tanulmányok alapján.

 

 

Persze felmerül a kérdés, hogy hogyan lehetséges ennyi mindennek megfelelni, amikor nem vagyok kutató biológus vagy orvos, és nincsenek ehhez bizonyíthatóvá tevő gépi és laboratóriumi lehetőseim sem. Ez a kérdés már több könyvkiadó gyógynövénykönyveket felülbíráló szakemberében is felmerült. Könyv formájában emiatt nem jelenthetett meg a gyűjteményem. Ezért került bele az életembe és kutatómunkámba az orvosi és biológia szakdolgozatok tanulmányozása, és ehhez bizony rengeteget kell ám olvasni. Azért mert az általam használt gyógynövény/ek hatottak, valamint azok teljes útját én magam végigkövethettem, még nem jelenti azt, hogy meg is tudjam pontosan magyarázni, hogy ezen hatásokat hogyan fejtették ki az emberi szervezetben, milyen útvonalakon haladtak keresztül és milyen receptorokhoz kapcsolódva érték el azt. Ezen részeket azonban e honlapon nem részletezem, sem a kémiai összetételét a gyógynövényeknek.

Amennyiben valaki gyógyszereket is szed, vagy akár valamilyen gyógynövényt, és további gyógynövényeket akar alkalmazni, akkor kell szakembertől tanácsot kérni.  A tanácsadás feltételeiről ITT olvashat többet.

 

A gyógynövények ugyanúgy hatóanyagot tartalmaznak, mint a gyógyszerek, és ugyanúgy meghatározott útvonalat használnak a szervezetben és kémiai tulajdonságokat hordoznak, hiszen a hatóanyaguk maga is egy kémiai elemekből álló molekula.

Így nézve, bár a gyógynövényről a népgyógyászatban csak annyit kell tudni, hogy mérgező-e, illetve mennyit szabad belőle alkalmazni, hogy kárt ne tegyen az emberi szervezetben, hanem inkább gyógyulásunkra váljon, vagy, hogy mikor tiltott a fogyasztásuk, - addig, ha már keverékben, vagy más gyógyszerekkel együtt alkalmazzuk, akkor egy kicsit sokkal többet kell tudnunk róla.

Lehetséges, hogy kételyek merülnek fel az én leirataimban is valakinél, akkor azt ajánlom, hogy kutakodjon ő is utána és cáfolja meg ő is az enyémet, amint én már sok jóindulatú, de egyben butaságokat is mondogató „népgyógyász” előtt bizonyítottam állításaimat. Kellő bizonyítás esetén és mérlegelés után természetesen én is váltom állásfoglalásom az üggyel kapcsolatban, hisz pont az a célom, hogy ezzel kapcsolatban félreinformáltság ne lehessen a köztudatban.

Sajnos egy probléma még mindig fenn áll, hogy én magam a teljes gyógynövény hatásairól tudok tanúságot tenni, míg a jelenlegi kutatómunkák inkább csak egy-egy gyógynövény vagy élelmiszer egy, esetleg pár kémiai hatóanyagát ragadják ki kutatásaik céljára, új anyagok után kutatva a gyógyszergyártás palettája részére.

A továbbiakban nincsen szándékom mind a 138 gyógynövényem erre a honlapra feltenni, valamint a kutatási eredményekkel alátámasztásokat sem, mert igen megfigyelhető a szerzői jog be nem tartása a jelenlegi világban és még szeretném könyvben megjelentetni a jövőben.

Ezen honlapon fellelhető összes cikk a saját munkám és írásom, természetesen a szaknyelv miatt hasonlóságok előfordulhatnak más szerzők munkáival, mivel aminek csak egy neve van, vagy csak egyféleképen lehet kifejezni, az egyértelmű, hogy mással nem helyettesíthető.

 

Fentiek alapján már egyértelművé is tettem a honlapom céljait.

Ez a honlap nem szakemberekhez szól, hanen igyekeztem a fogalmazásokat hétköznapi nyelven megírni, hogy mindenkinek érhető legyen.

A gyógynövényleiratokban igyekeztem kitérni egy-egy emberi rendszerünk részletesebb kifejtésére, hogy megismerkedhessünk az önmagunkban zajló folyamatokkal.

 

Aki engem keresett és megtalált, az zörgessen be, és ajtót nyitok számára, hogy kérdései választ kaphassanak! 

 

 

 

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2015.02.06. 09:41
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kósáné K. Mária Blogja
 
Betegségekre gyógynövény és egyéb ajánlatok
 

Copyright ˆˆ Kósáné K. Mária

A weboldal, illetve annak tartalma, vagy bármely részlete szerzői jogvédelem alá esik, mivel ezen honlapomon csak saját szellemi termékeim vannak jelen. Tilos a létrehozott weboldal tartalmának egészét vagy részeit interneten vagy saját írásban felhasználni, reprodukálni, átruházni, terjeszteni, átdolgozni (kivéve, ha az olvasottak alapján szerkezetileg és szavakban teljesen más formát alkot), vagy interneten vagy saját írásként feltüntetve tárolni  előzetes engedély nélkül. Saját, személyes használatra a szabad felhasználás körében - Felhasználó - ezen oldalak tartalmát, vagy kivonatait számítógépén tárolhatja a szerzői név és átviteli link pontos másolásával ( a mindenkori beazonosíthatóság miatt), valamint a következők szerint:

" Magáncélú másolat: Természetes személyek magáncélra a védett művekről másolatot készíthetnek akkor, ha ez nem szolgál jövedelemszerzést, kivéve az építészeti műveket, műszaki létesítményeket, szoftvereket és adatbázisokat, valamint a nyilvános előadások kép- és hangfelvételeinek készítését. A magáncélú másolat készítése a szabad felhasználás egyik speciális esete."

http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerz%C5%91i_jog
 

Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~