Aki keres az talál, aki zörget, annak ajtót nyitnak
Aki keres az talál, aki zörget, annak ajtót nyitnak

Kövess a facebookon is  KATTINTS  IDE

 

Tanácsadás megrendelése e-mailről e-mailre (írásban), valamint felkérés, megrendelés e-mailen keresztül IDE KATTINTVA

 

 

 
Menü
 
Szolgálat
 
Felhívás
 
Előadásaim témái
 
Saját cikkek, tanulmányok
 
Saját irodalom, filozófia
 
Gyógynövény cikkeim
 
Egyéb cikkek
 
Táblázatok
 
Betegségek A betűvel

Altesti panaszok

2015.01.26. 10:48, Kósáné K.Mária

 

 

ALTESTI PANASZOK

 

Keresd még a megbetegedett konkrét szervnél, vagy betegségnél is. Pl. BÉL, FEKÉLY, PROSZTATA stb., valamint a BAKTÉRIUM, HORMON, IDEGRENDSZER, KÓROKOZÓK, RÁK, MIRIGYRENDSZER, VÍRUS címszók alatt.

 

Az altesti panaszok megjelölés, nagyon tág összevonása mindannak a sokszor előforduló tünetegyüttesnek, ami a medencében található szervekre, és a lábra kihatva vonatkozhat. Itt maga a tünet közös, az érzékelésre, érzésekre vonatkozóan, és sokszor el nem különíthető az egyik szerv fájdalma a másiktól. Nagyobb részt ezek általános medenceszervi, gerinc és alhasi fájdalmak, gyulladások, daganatok. A keleti gyógyítók szerint, a szervek, meghatározott időperiódusonként, energiaközvetítést és erő átadást hoznak létre egymás között. (lásd Javaslatok) Ha zavar támad a rendszerességben, egy idő után megjelennek a betegségre jellemző tünetek, de ezek nem biztos, hogy a beteg szerv tünetei, hanem a körforgásban előtte, vagy utána következő szerv hiánytünetei. Ezért a keleti gyógyítók, sokszor mind három szervet egyszerre gyógyítják, de a sokszor tünetet nem mutató, középső szervre fordítanak legtöbb figyelmet. Gyógynövényeket, meghatározott időben gyógynövényes olajos masszázst, tornagyakorlatokat, akupunktúra, vagy akupresszúra, testgyertya alkalmazását, és meghatározott időben adott „energiaadást” használnak gyógyításra.

Alvás, Alvási zavar

2015.01.26. 10:16, Kósáné K.Mária

 

ALVÁSI ZAVAR

Lásd még AGY, IDEGRENDSZER, NYUGTALANSÁG és egyéb betegségünknek megfelelő részeket, pl. SZÍV, PUFFADÁS, stb.

Az alvászavaroknak több fajtája van. Valaki elaludni nem képes, bár testileg teljesen fáradt, de szellemileg még aktív. Valaki felébred éjszaka, s utána nem tud elaludni. Valakinél mindkettő előfordul. Alvászavarról akkor beszélhetünk, ha a fent említett tünetek egyben fáradékonyságot, elesettséget vonnak maguk után. Például a születésüknél fogva sovány testalkatú emberek, alapvetően éber, nyugtalan, s rövid idejű alvók. Náluk az ettől eltérő az alvászavar. Például túlzott, indokolatlan, nem szokványos időben való felébredés, vagy álmatlanság, elalvási zavar, vagy ellenkezőleg, hamar, nem a szokott időben való elalvás, vagy hosszú ideig való, elhúzódó alvások sorozata. A köpcös testalkatúak sem alszanak túl sokat, de alvásuk nyugodt, zavartalan. Náluk is hasonló tünetek jelentkezhetnek, mint a sovány testalkatúak esetén. A hízásra hajlamos típusba sorolt emberek alvása, viszont tipikusan mély, és hosszú időtartamú. Az ő esetükben a szokásosnál is több alvásigény és fáradékonyság figyelhető meg. Ritkán panaszkodnak elalvási problémára, vagy éjszakai felébredésre. Ezért kell tudnunk, hogy magunkat melyik embertípushoz soroljuk be, ugyanis az idősödéssel az alap beállítottság is változik, eltolódik. A sovány és köpcös testalkatúak, már délutánra elfáradnak, ezért 1-2 órát alszanak is. De normál esetben, alvásigényük napi óraszáma nem nagyon növekszik, viszont alvásuk mélyebb. Ezért ezt vonják le éjszakai alvásuk óráiból. Ha az óraszámok megegyeznek a fiatalabb kori alvási igényük óraszámaival, ez nem kóros. Osszák be napi teendőiket, úgy, hogy értelmesen használhassák fel idejüket. A hízásra hajlamos embertípusnak viszont megnövekszik nagymértékben az alvásigénye, akár 3 órával is, de alvása felszínesebbé válik, és ezt értelmezi kórosnak. A fent leírtaktól eltérő minden egyéb, már lehet alvászavar.

Allergia

2015.01.21. 17:25, Kósáné K.Mária

 

ALLERGIA

Lásd még IMMUNRENDSZER, EKCÉMA, MÁJ, MÉRGEZÉS, VÉRTISZTÍTÓK.

  Az allergia, az immunrendszer nem megfelelő, túlfokozott működése, bizonyos élethelyzetekkel, anyagokkal való találkozásunk során.

Legismertebb közülük a pollenallergia, mely a csecsemőmirigy felfokozott működésével együtt szokott jelentkezni. Ezen kívül előfordul allergén bőrelváltozás formájában, mosóporokra, ruhaanyagokra, állati szőrre való érzékenység esetén. Súlyos formája, amikor életveszélyes állapot is kialakul. Ilyenek, pl. a gyógyszerérzékenységek bizonyos fajtái, a méhcsípés, élelmiszer érzékenység, napsugárzás, és a poratka által kiváltott fulladás is, stb. Utóbbiak esetén sokkos állapotok, fulladás, arc és testödéma alakulnak ki. Egyre több élelmiszer vált ki ilyen tüneteket, pl. málna, amerikai mogyoró, vagy mogyoróvaj, tej, liszt, kagylófogyasztás stb. Enyhébb allergén tünet a hasfájdalom, rosszullét, hasmenés, hányás. Sokszor rejtett allergénként vannak jelen a szervezetben a fogtömések. A betegséget kiváltó anyag vagy élelmiszer pontosan meghatározható ún. allergéntesztekkel, vizsgálatokkal. Az allergiatesztek közül már vannak olyanok is, melyek nem fájdalmasak, és már érintőleges formában is megállapítják, hogy a betegnek mitől kell óvakodnia (Vega-teszt).

 

Alkoholfogyasztás

2015.01.21. 17:06, Kósáné K.Mária

 

ALKOHOLFOGYASZTÁS

 

Lásd még AGY, BÉL, IDEG, LÉLEK, MÁJ, MÉRGEZÉS, MIRIGYRENDSZER, VESE címszó alatt is.

Az alkoholfogyasztás általában nem megvetendő cselekmény. Az alkohol serkenti az emésztést, ezért étkezés előtt, alatt, után is fogyaszthatók. Sokszor szerepel roboráló, erősítő italként, főleg a fekete és a barna sörök. A vörösbornak vérképző tulajdonságát is emleítik. Savképző, főleg kevés gyomorsavképzés esetén. A Tokaji-aszu kockák, mint gyógyáru, régen a patikákban kaphatók voltak. Sok nyomelemet tartalmaz. Az alkohol, a zsíros szövetekre, az idegekre, a velőre hatnak. Gyógytermékekkel együtt alkalmazva, a hatóanyagokat ezen területre irányítják, így gyorsabban fejtik ki hatásukat. Az alkohol a gyógyászatban főleg a fertőtlenítés, külső kezelések alkalmával, valamint, mint oldószer szerepel. Különböző vegyületek, keverékek alkotórésze.

Agyvérzés, Agyérgörcs, Agytrombózis

2015.01.21. 16:55, Kósáné K.Mária

 

AGYVÉRZÉS, AGYÉRGÖRCS, AGYTROMBÓZIS

 

Lásd még AGY, BÉNULÁS, ÉRGÖRCS, MEGELŐZÉS, TROMBÓZIS, VÉR

 

Az agyvérzés előjelei: nyugtalanság, szédülés, szorongás, esetleg halálfélelem, arcferdülés, hallucináció, végtaggyengeség, esetleg azonnali végtagbénulás. Azonnal orvoshoz kell fordulni!

Általános felfogás szerint, az emberek minden agyat ért megbetegedést ide sorolnak, mivel a látható megnyilvánulás szerint, és a végeredményük alapján, az agy és a szervezet azonosan károsodik. A népnyelv minden ilyen károsodást még mindig a széllel hoz össze. „Szél érte.” „Megütötte a szél.” „Guta, vagy szél ütötte.” Ugyanis a szél az, ami mindent felkap, felemel, felfelé irányít, összekuszál, felkavar. Összefüggésbe hozzák, akaratossággal, oktalansággal, nem helyes cselekvésekkel, melyért maga a személy felel. A népnyelv szerint, ennek ellentétje a kő, mely mindent nyom, ráfekszik, megfekszi, elzár, súlyos és gátló. „Nyomja a szívet”, „…a beleket”, „…az életet (a szervben)”. „Nyomás van rajta.” Még ma is, sokszor hozzák összefüggésbe betegséggel, bajjal, rossz cselekményekkel, szemmel veréssel, rosszakaró átkával, boszorkánykodással, meghalt egyének lelkével, gonosz lélek jelenlétével. Általában kívülről jövő, és megelevenedő dologgal társítják.

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2015.02.06. 09:41
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kósáné K. Mária Blogja
 
Betegségekre gyógynövény és egyéb ajánlatok
 

Copyright ˆˆ Kósáné K. Mária

A weboldal, illetve annak tartalma, vagy bármely részlete szerzői jogvédelem alá esik, mivel ezen honlapomon csak saját szellemi termékeim vannak jelen. Tilos a létrehozott weboldal tartalmának egészét vagy részeit interneten vagy saját írásban felhasználni, reprodukálni, átruházni, terjeszteni, átdolgozni (kivéve, ha az olvasottak alapján szerkezetileg és szavakban teljesen más formát alkot), vagy interneten vagy saját írásként feltüntetve tárolni  előzetes engedély nélkül. Saját, személyes használatra a szabad felhasználás körében - Felhasználó - ezen oldalak tartalmát, vagy kivonatait számítógépén tárolhatja a szerzői név és átviteli link pontos másolásával ( a mindenkori beazonosíthatóság miatt), valamint a következők szerint:

" Magáncélú másolat: Természetes személyek magáncélra a védett művekről másolatot készíthetnek akkor, ha ez nem szolgál jövedelemszerzést, kivéve az építészeti műveket, műszaki létesítményeket, szoftvereket és adatbázisokat, valamint a nyilvános előadások kép- és hangfelvételeinek készítését. A magáncélú másolat készítése a szabad felhasználás egyik speciális esete."

http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerz%C5%91i_jog
 

Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend    *****    Még nagyon az év elején járunk, most rendelj születési horoszkópot az ajándék 3 év elõrejelzés és ingyenes konzultáció!!    *****    Pánikenyhítõ poszt a Histórián. Superuser jelen. És TE merre jársz? Kattints!    *****    SIMONA | az Isten áldjon, Esperanza! Lolájának fõszereplésével | SIMONA | a jelenleg futó legsikeresebb argentin sorozat    *****    Marculábi cica tíz éves lett! Ünnepeljétek meg a születésnapját a Mesetárban Marculábis ujjbábokkal! Boldog szülinapot!    *****    ***Munkalehetõség! Magyarországról, Szlovákiából, Csehországból keresünk, MLM vezetõket és tanácsadókat! ***    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! A tanulásod nálam az ASZTRO-suliban teljesen INGYENES! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Aktív Videojáték honlap!! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Legyél te is Farmasi tanácsadó! Antiallergén, természetes kozmetikumok, tisztítószerek. Keress vele pénzt otthonról!    *****    kattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkatt